Sjamanistische Vrouwencirkel

Holistisch centrum De Leylijn geeft één keer per maand een Sjamanistische Vrouwencirkel.

De bijeenkomsten zullen zoveel mogelijk samenvallen met de krachtige energie van de volle- of nieuwemaan.

De kracht van de vrouwencirkel is de verbinding.

We komen uit een tijdsperk waarin het Goddelijke Mannelijke centraal stond maar we leven nu in het nieuwe tijdperk waarin het Goddelijke Vrouwelijke centraal mag staan zodat er een balans ontstaat tussen de beide Goddelijke energieën.

Sjamanisme

De vrouwencirkels zijn echt al eeuwenoud, met name vanuit het sjamanisme trokken de vrouwen zich eens per maand terug om samen met hun zusters te verbinden en weer in hun kracht te staan.

In deze cirkels staat verbinden centraal, iedereen mag haar verhaal vertellen als daar behoefte aan is, door naar elkaar te luisteren, verbind jij je met de verteller, wat deze dan ook wil delen. Ook werd er gedanst, rituelen uitgevoerd of gemediteerd.

Er is zoveel kennis en wijsheden in vrouwen, die generatie na generatie zijn doorgeven.

In de natuurstammen wordt dit nog steeds op deze manier gedaan.

Echter hier in het westen zitten we in een maatschappij die gebaseerd is op het individu en dualisme, we zijn de verbinding een beetje kwijt.

Daarnaast zitten we nog steeds in de Mannelijke energie waarin de kenmerken van zoals ik al benoemde de individualiteit maar ook prestatiedrang, rationaliteit en concurrentie centraal staan.

Om weer balans te brengen en onze energieën te verbinden is het stuk van de Goddelijke Vrouwelijke energie nodig met de kenmerken van zorg, intuïtie, gevoelens maar vooral verbinding. Het samen zijn, samenwerken en samen zorgen.

Tijdens zo’n cirkel leer je om je (weer) te verbinden met jouw diepe vrouwelijke kracht.

 

De ceremonie

Bij binnenkomst wordt je gesmudged zodat de energieën die niet bij jou horen getransformeerd worden, daarna mag je plaats nemen in de cirkel.

In het midden van de cirkel plaats ik mijn mesa (altaar) met daarop o.a. stenen, elke steen heeft een verhaal, als jij jouw verhaal wil vertellen dat roept de steen jou aan om jou kracht te geven.

Tijdens het openingsritueel zal ik met mijn drum of ratel een veilige ruimte om en in de kring plaatsen, ons verbinden met de windrichtingen, elementen, de spirits, natuurwezens, krachtdieren en voorouders , aarde en kosmos, om zo een krachtige gezamenlijke veilige ruimte voor alle vrouwen te creëren.

Meditatie

Vervolgens zal ik jullie in meditatie meenemen naar jullie baarmoeder, een bijzondere krachtige plek, onze vrouwelijkheid, onze intuïtie maar vooral onze Galactische poort met de Schepping. De Bron van Al dat is.

De kern van de vrouwencirkel is de deelronde.

Als je er aan toe bent dan kies je een spreeksteen, vooraf geef je aan of je in stilte wilt zijn, een verhaal wilt vertellen, en of je na afloop feedback wilt of alleen maar wilt delen.

Als je klaar bent dan mag je een wens uitspeken of een vraag stellen en leg jij de steen weer terug in de cirkel.

Je mag dan een kaart pakken uit het deck van de Godinnen en mag een kaarsje aansteken en in de cirkel plaatsen. Het licht van de kaars staat centraal voor het licht wat jij in je hart draagt en wilt delen.

 Samendelen van de meegebrachte hapjes

ik vraag aan elke deelnemer om voor ongeveer 10 personen een klein hapje te maken en deze mee te nemen zodat we gezamenlijk voedsel kunnen delen.

Zelf meenemen

Indien je zelf een trommel of ratel hebt wil je deze dan meenemen.

Kleine hapjes voor elkaar.

Een mat om op te zitten, een plaid, een kussen en warme sokken.

Ik zorg voor water en thee.

 Sluitingsritueel

Na afloop nemen we als kring afscheid van elkaar, de spirits en alle krachtbronnen die aanwezig waren, een ieder mag nog iets delen als die dat wil. Welk gevoel neem je mee naar huis.

Maximale groepsgrootte is 15 personen.

Kosten zijn: € 15,00 p.p contant te voldoen bij binnenkomst.

Tijden:

Van maandag tot en met vrijdag van 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur.

Zaterdag of zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden kan via mail

 

Zie voor de datums mijn agenda

  • Zondag 25 september 2022 van 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur – aanmelden kan tot 18 september 2022.
  • Zondag 9 oktober 2022 van 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur – aanmelden kan tot 2 oktober 2022.
  • Woensdag 23 november 2022 van 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur – aanmelden kan tot 16 november 2022.
  • Donderdag 8 december 2022 van 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur – aanmelden kan tot 1 december 2022.

Komen voor jou deze datums niet uit?

Binnenkort kan jij je inschrijven voor nieuwe datums.

Leave a comment