Magnesium Massage

Magnesium Massage

Gedurende 3 weken krijgt u éénmaal per week een lichaamsmassage met magnesium-gel.

Bij zware lichamelijke klachten kan ik zelfs een lichaamsdeel inpakken met folie en 20 minuten onder een warmtedeken plaatsen.

Ik heb een combinatiepakket van magnesium bad-kristallen en magnesium-olie om gedurende deze 3 weken thuis te gebruiken. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Na 3 massages zal er duidelijke verbetering in uw klachten zijn.

Het belang van Magnesium

Magnesium is een heel belangrijk mineraal wat bij veel lichaamsprocessen een belangrijke rol speelt.

Er zijn al veel wetenschappelijke onderzoeken geweest waarin naar voren kwam dat een tekort aan magnesium onder andere depressie kan veroorzaken.
Maar hoe kan het nu dat dit magnesium tekort zoveel voorkomt?

Voeding

We eten tegenwoordig veel bewerkt voedsel, het voedsel wordt verbouwt op een arme ondergrond, we eten te weinig groene bladgroente, volkorenproducten, zaden, vijgen, dadels en noten. Tegenwoordig zijn er prima voedingssupplementen die voldoende vitaminen, mineralen en spoorelementen bevatten.

Maar het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten, je darmen hebben ook vezels nodig om de voedingstoffen op te kunnen nemen.
Als je te weinig vezels eet dan vervuilen je darmen als het ware. Er komt een slijmerige laag in je darmen wat zorgt dat de afgifte van voedingstoffen vanuit je darmen naar je bloedbaan tekort schiet. Hierdoor ontstaat ook een tekort aan dit mineraal.

Wat ook een groot probleem is, er zijn veel mensen met een te hoge bloeddruk, door overgewicht, te weinig beweging. Tegen de hoge bloeddruk wordt als eerste door de arts diuretica (plaspillen) voorgeschreven. Een nadeel is dat je door het vele plassen ook weer teveel magnesium kan uitplassen.
Ook mensen die overmatig transpireren raken teveel magnesium via de huid kwijt.

Bent u iemand die veel calcium via bijvoorbeeld melkproducten inneemt dan is de kans groot dat er een balansverstoring van calcium/magnesium plaats vindt, de verhouding is 2:1. Calcium zorgt ervoor dat de spieren kunnen aanspannen en magnesium zorgt ervoor dat de spieren weer kunnen ontspannen. Een te hoog calciumgehalte zorgt ervoor dat de spieren aangespannen blijven wat verkramping geeft.

Stress is een hele grote factor van tekort magnesium, niet alleen de stress in het hoofd maar ook de stress in het lichaam. Het moment dat men koffie, tabak, alcohol, drugs of een hoge mate aan suiker inneemt ervaart het lichaam dit als stress. Door deze stressfactor wordt het stresshormoon cortisol in de bijnier verhoogd, de magnesiumspiegel daalt en uw immuunsysteem wordt verlaagd.

Deze tekorten uiten zich in lichamelijke klachten zoals:

 • hoofdpijn;
 • spierkrampen;
 • onrustige benen;
 • slaapstoornissen;
 • te hoge spierspanning;
 • concentratiestoornis;
 • geheugenverlies;
 • verwardheid, depressie;
 • ADHD
 • stemmingswisselingen;
 • enzovoort.

De prijzen

De behandeling duurt 45 tot 60 minuten en kost € 55,00 en dient na afloop contant of via pin te worden voldaan. Indien u wenst kunt u een nota ontvangen, dit dient u bij de aanvraag aan te geven. U ontvangt dan na de behandeling de nota via de mail.

Mijn behandelingen worden niet vergoed door zorgverzekeraars

Leave a comment