Dit is een massage van de chakra`s, deze worden ook wel de energiewielen genoemd en bevinden zich in de meridianen van het lichaam. Deze behandeling vindt plaats op de voet.

Chakra’s kunt u zien als energiewielen in en om ons lichaam heen. In de traditionele leer spreekt men nog van de grote 7 fysieke chakra’s, echter in ons lichaam zitten er meer dan 360 en buiten ons lichaam nog eens 352 gerekend vanaf de aarde tot in de kosmos. De chakra rugmassage richt zich nog op de 7 grote chakra’s, deze liggen langs de wervelkolom. Vanaf het stuitje tot aan de kruin.

Elke chakra correspondeert met een gedeelte van het fysieke-, mentale-, emotionele-, en spirituele lichaam. Echter, we zitten in een tijdperk waarin het trillingsniveau snel wordt verhoogd. Dit eist zijn tol op het chakrasysteem, het trillingsniveau en het chakrasysteem hebben als het ware een upgrade nodig om mee te groeien in de snelheid van de verhoogde frequenties.

Het lichaam is het voertuig, als u wilt mee transformeren in deze hoge trilling dan zult u uw motorvermogen moeten aanpassen. Doet u dit niet dan kan uw fysieke-, emotionele-, mentale- en spirituele lichaam in dis-Balance raken. De chakra rugmassage is een massage die de chakra’s weer open zet en goed met elkaar verbindt zodat ze in trilling weer verhogen.

De massage wordt op de rug, kuiten en voeten uitgevoerd, u dient dus wel voor langere tijd op uw buik te kunnen liggen. Als afsluiting mag u zich op uw rug draaien en rustig bijkomen terwijl ik uw handen masseer. 

Contra indicatie: ik masseer niet tijdens een zwangerschap.

Een korte impressie van de chakra’s:

Chakra 1: de wortel-chakra ook wel, stuit- of basis-chakra genoemd en heeft de kleur rood met een uitstraling groen.

Deze chakra is gekoppeld aan het lichaamsbewustzijn, en zorgt ervoor dat u goed kunt aarden. Het verbindt met de fysieke wereld. Veilig kunnen voelen, vertrouwen hebben en geeft zekerheid.

Eigenschap: lichamelijke vitaliteit, overleven, gronden en doorzettingsvermogen.

Lichaamsfunctie: benen, voeten, deel dikke darm, hele skelet, botten en spieren.

Locatie: bekkenbodem bij het staartbeentje.

Dis-Balance ontstaat vanuit negatieve ervaringen, dat kan al ontstaan bij de geboorte, geen goede hechting, langdurig verkeren in een onveilige situatie, een operatie, lichamelijke of geestelijke mishandeling. Het kan, aambeien, constipatie, anorexia nervosa, obesitas, onderrug- en knieklachten geven.

 

Chakra 2: heiligbeen-chakra ook wel het geslachts- of sacraal chakra genoemd en heeft de kleur oranje met een uitstraling blauw.

Deze chakra is verbonden met het aangaan van relaties, gevoelens en emoties, het omgaan met anderen.

Eigenschap: verlangen, begeerte, speelsheid, seksualiteit en levensvreugde.

Lichaamsfuncties: voortplantingsorganen, blaas, deel dikke darm, bijnieren en nieren.

Locatie: onderbuik boven het heilig- en schaambeen.

Dis-Balance ontstaat door seksuele aanranding, in een relatie waarin veel stress voorkomt, een echtscheiding, overlijden van een partner.

Maar ook wanneer u nu niet meer weet voor wie u iets wilt doen, voor de ander of voor uzelf. U bent zich niet meer bewust van uw eigen verlangens. U hebt angst om te worden afgewezen. Het kan klachten als impotentie, problemen met blaas, nieren, baarmoeder en stijfheid in de onderrug geven.

 

Chakra 3: navel-chakra, ook wel de zonnevlecht, plexus solar genoemd en heeft de kleur geel met een uitstraling paars.

Deze chakra staat voor opkomen voor uzelf. Leren nee zeggen als u het echt niet wilt. Handelen als iets niet goed voor u is. Hier leert u uw grenzen aan te geven, en zo komt u in uw Ik-kracht te staan.

Eigenschappen: wilskracht, eerlijkheid, macht, kracht, grenzen aangeven en praktisch zijn.

Lichaamsfuncties: maag, alvleesklier, spijsverteringsstelsel, onderrug, spieren en bloedsomloop.

Locatie: bovenbuik in de maagstreek net boven de navel.

Dis-Balance kan ontstaat vanuit een onveilige relatie met ouders of een partner die te dominant is of een te grote controle op u uitoefent. Maar ook als u teveel informatie binnen krijgt bijvoorbeeld bij studie of een nieuwe baan. het kan klachten als een maagzweer, diabetes, en hypoglykemie (hoge bloedsuiker) geven.

 

Chakra 4: hart-chakra heeft de kleur groen met een uitstraling roze-rood en goud.

De onderste 3 chakra’s staan voor het ontwikkelen van de persoonlijkheid terwijl de bovenste 3 chakra’s staan voor het ontwikkelen van het geestelijke leven.

Het hart verbind deze bovenste 3 chakra’s en de onderste 3 chakra’s met elkaar. Alle emoties komen dan ook altijd via het hart binnen voordat het bij een andere chakra wordt ervaren.

Hier huist het Christus-bewustzijn, de onvoorwaardelijke liefde, de zetel van de ziel.

Eigenschappen: betrokkenheid, liefde, vergeving en mededogen.

Lichaamsfunctie: hart, bloedsomloop, huid en longen.

Locatie: op de plaats van het hart, achter het borstbeen.

Dis-Balance kan ontstaan vanuit onverwerkt verdriet, emoties die nooit echt zijn doorleeft en grote teleurstellingen. Het kan klachten als astma, hoge bloeddruk, hart- en longkwalen geven.

 

Chakra 5: keel-chakra, deze gaat over communicatie, met uzelf en anderen, en heeft de kleur blauw met een uitstraling oranje en oker.

Woorden krachtig kunnen uitspreken zonder vrees. Zelfs gevoelens en gedachten kunnen uitspreken. Maar ook zonder vrees zwakheden laten horen.

Eigenschap: zelfexpressie, communicatie, creativiteit en helderhorend, zelfreflectie, horen en luisteren.

Lichaamsfunctie: gehoor, slokdarm, (bij)schildklier(en), het kan klachten in de nek, keel schouders, bronchiën en een deel van de longen geven.

Locatie: strottenhoofd.

Dis-Balance als u de waarheid niet mag uitspreken, daardoor uzelf niet meer goed kan uiten. Teveel woorden inslikken. Uzelf op slot zetten. U kunt keelpijn, stijve nek, verkoudheid, schildklierproblemen en gehoorstoornis krijgen.

 

Chakra 6: hypofyse-chakra, ook wel het derde oog genoemd. Het centrum van visioenen, diepere inzichten, waarnemen en creativiteit en heeft de kleuren paars, indigo, grijs, zilver met een uitstraling zachtgeel en ivoor.

Eigenschappen: universeel inzicht, helderziend en intuïtie.

Lichaamsfunctie: regelen van de hormonenhuishouding, autonome zenuwstelsel, ogen en bijholten.

Locatie: tussen de wenkbrauwen.

Dis-Balance kan ontstaan uit geen vertrouwen hebben in de eigen inzichten, of de eigen intuïtie niet vertrouwen, nog niet goed naar de eigen intuïtie kunnen luisteren. Het kan klachten als hoofdpijn, blindheid, nachtmerries, vermoeide ogen krijgen of onscherp waarnemen geven.

 

Chakra 7: kruin- of kroon-chakra genoemd, de verbinding met het universum en heeft de kleur wit-parelmoer, roze en violet met een uitstraling goudgeel.

Eigenschappen: verbinding met het innerlijke zijn, weten, zingeven, hogere zelf en onvoorwaardelijk vertrouwen.

Lichaamsfunctie: grote hersenen, hersenschors, geheugen en centrale zenuwstelsel.

Locatie: boven op de kruin.

Dis-Balance kan ontstaan onder invloed van drugs, medicatie, alcohol of door anderen die uw kruin-chakra te ver openzetten.

Maar ook als u niet goed gegrond bent kunt u uzelf kwijt raken. Als u heel erg in uw hoofd zit. U kunt depressief worden, vervreemden, verward raken, en een onvermogen ontwikkelen om te leren en te begrijpen.

 

De prijzen

De behandeling duurt 60 minuten en kost € 55,00, en dient na afloop contant of via pin te worden voldaan. Indien u wenst kunt u een nota ontvangen, dit dient u bij de aanvraag aan te geven. U ontvangt dan na de behandeling de nota via de mail.

 

Mijn behandelingen worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

 

Disclaimer: de informatie die ik deel via deze website en in mijn sessies en cursussen is geen vervanging voor reguliere (medische) zorg. U bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen keuzes en beslissingen naar aanleiding van de informatie die u leest op mijn website of hoort in mijn cursussen en sessies.