Iedereen heeft een speciale binding met een specifieke geur. Als je iets geroken hebt op een fijne dag, zal die geur altijd fijne gevoelens oproepen. Deze geur is dus gekoppeld aan een herinnering. Deze herinnering heeft dus een bepaalde emotie (lading).

Geur en herinneringen worden in onze hersenen gekoppeld opgeslagen. Dit gedeelte van het geheugen wordt het limbische systeem genoemd. Dit systeem beïnvloedt de gemoedstoestand doormiddel van hormonen. De neus staat in direct contact met dit limbisch systeem. Dit is het enige systeem in ons lichaam wat direct verbonden is met onze hersenen.

Via de neus komt de geur via de geurzenuw in het limbisch systeem, daar wordt de informatie omgezet in het aansturen van de hormonen, en deze veranderen de gemoedstoestand.

U zult deze uitspraken vast herkennen: zwaar op de maag liggen (moeilijk te verwerken), je gal spuwen, iets op je lever hebben (boosheid/lever), in je broek plassen van angst (nieren/angst), iemands hart breken (liefde/hart), iets onverteerbaar vinden (verwerking/darmen).

Het is bekend dat gemoedstoestanden hun weerslag hebben op de organen. Etherische oliën hebben hun eigen specifieke trillingen en werken therapeutisch op het onderbewuste van de mens, en beïnvloeden de gemoedstoestand.

Via etherische oliën kunnen we ons hele organisme, onze ademhaling, onze algemene spanningstoestand, ons gevoel en ons geestelijk vermogen veranderen en reguleren.

De Aromatherapie behandeling

Indien u een lichaamsmassage wenst met etherische olie dan duurt deze ongeveer 60 minuten.

De eerste massage zal worden gegeven met een etherische olie rozemarijn die de doorbloeding van het weefsel stimuleert.

Indien u vaker massages wenst te ontvangen dan zal ik een olie maken die speciaal op u gericht is. Deze wordt dan apart in rekening gebracht.

Contra indicatie: ik masseer niet tijdens een zwangerschap.

Ik masseer uw benen, rug, nek, schouders en armen aan de achterkant van uw lichaam, zodat u zich optimaal kunt ontspannen. Als afsluiting masseer ik uw voeten en handen.

De etherische oliën doen hun werk in het herstel van de verstoring. Na 30 minuten zijn de etherische oliën al meetbaar in het bloed.

Als uw klacht te maken heeft met de huid, spieren en pezen maak ik gebruik van een massageolie welke ik zelf samenstel.

Ik zal een goede persoonlijke evenwichtige olie voor u samenstellen. Ik kijk naar uw klacht, naar uw persoonlijkheid, de contra-indicaties, de balans tussen de etherische yin en yang oliën en welke oliën bij elkaar passen.

Ik gebruik als draagolie geen baby olie, dit is een mineraalolie deze wordt niet door de huid opgenomen en kan daardoor uw poriën verstoppen.

Mijn draagolie is amandel- en jojobaolie.

De etherische oliën die ik gebruik zijn gecertificeerd.

De massage kost € 60,00, inclusief 21% BTW, en dient na afloop contant of via pin te worden voldaan. Indien u wenst kunt u een nota ontvangen, dit dient u bij de aanvraag aan te geven.

Deze behandelvorm wordt niet erkend door de beroepsvereniging VNT waar ik mijn licentie bij heb. Dit houdt in dat u deze behandeling niet kunt declareren bij uw zorgverzekering.