Behandelingen

Dit is een nieuwe methode met als doel de eerste halswervel te corrigeren, zodat het zelfherstellende vermogen van het lichaam in werk wordt gesteld. De ervaring heeft geleerd dat een verschoven atlas kan leiden tot het niet goed meer goed functioneren van het hele lichaam en een veelheid van klachten kan geven. Ook depressieve klachten, emotionele klachten, ADHD, Autisme en aanverwante stoornissen, en verslavingen worden behandeld met de Atlas-therapie.

Bij een zware bevalling kan het al gebeuren dat de atlas scheef komt te staan. Meestal hebben huilbaby`s een scheefstaande atlas, gepaard gaande met darmproblemen.

Bij een val, of ongeval kan een whiplash ontstaan die de scheefstand verergert en daarmee ook de klachten.

Elke wervel wordt energetisch behandeld vanaf de atlas tot aan het heiligbeen. Elke scheefstand of blokkade wordt op deze manier zonder manipulatie hersteld in zijn eigenlijke DNA stand.

Doordat er geen manipulatie aan te pas komt, kan men nooit over iemands grens heen gaan, het lichaam reguleert zelf vanuit het eigen herstellend vermogen.

De meeste blokkades die men tegenkomt langs de wervelkolom zijn vastgezette traumastukken, (onverwerkte emoties)welke naar voren kunnen komen tijdens de behandeling. Doormiddel van het ervaren van het trauma en middels coaching van mij, kan men aan het herstel beginnen.

Atlas therapie is tegelijkertijd een optimale methode om uw lichaamshouding te verbeteren, en problemen zoals kyfose, lordose en bekkenscheefstand te voorkomen.

Deze energetische healing methode is al meer dan 70 jaar geleden ontwikkeld door Robert Rasmusson. In zijn methode maakt hij gebruik van de Bleu Dot Energy die ziekte en beschadigde cellen in staat stelt te regenereren naar gezonde cellen.

Robert Rasmusson ontdekte dat deze cellulaire energie door ons onderbewuste beïnvloed kan worden waardoor we deze energie dus ook weer wakker kunnen maken en kunnen gebruiken voor het helingsproces van lichaam en geest.

Enkele jaren geleden heeft men op Harvard Medical School in Amerika de blauwe energie stippen in de cellen weten te fotograferen, met zeer geavanceerde microscopen. Tijdens onderzoek bij zwangere vrouwen zag men blauwe energie stippen in het DNA van de foetus, Deze Bleu Dot Energy blijft nog een maand of vijf actief na de geboorte van de baby, de ogen moeten verder worden ontwikkeld en de fontanel moet zich nog sluiten. Daarna gaat de Bleu Dot Energy slapen. Bij een aantal zoogdieren gaat deze energie niet slapen o.a de hagedis, verliest hij zijn staart dan weten zijn cellen dat de staart weer moet aangroeien.

Een Regenisis Touch healer leert de Bleu Dot energy (blauwe stip) energie in zijn eigen lichaam te activeren. De healer brengt de energie naar specifieke plekken in het autonome zenuwstelsel waar de onbalans zich bevindt. Bij het overbrengen van deze helende Bleu Dot Energy wordt de memory van de cellen aangesproken waardoor het proces op gang blijft.

Je kunt het vergelijken met een startkabel van een auto, het systeem heeft een vonk nodig om weer op te starten. De beoefenaar werkt als het ware als een katalysator om deze energie over te brengen.

Een volledige Regenisis Healing behandeling door een energetisch therapeut duurt afhankelijk van de persoonlijke klachten 45 tot 60 minuten.

De klachten bij kinderen die onder andere behandeld worden zijn:

Hoofdpijn, Motorische en fijn motorische stoornissen, Verschijnselen die duiden op hersenschudding, Kyphose, Scoliose en afwijkingen in de lichaamshouding, Stijve nek, Migraine, Hoge mate van onrust ADHD, PDD-NOS, Concentratiestoornissen, Gevolgen van een val of ongeval, Buikpijn, Afplatten van de schedel bij baby`s, Dwangstand hoofdje bij baby`s, Buikkrampjes bij baby`s

Voetreflexologie stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Daarnaast is het een ontspannende massage.

Het hele lichaam is zeven maal verkleind terug te vinden in de voet. Aan de onderzijde van de voet (plantair) vindt men de inwendige organen. Aan de buitenzijde van de voet vindt men de uitwendige delen zoals, de ribben, schouder, knie etc. De wervelkolom vind men aan de binnenzijkant van de voet vanaf de grote teen tot aan de hiel.

Er zijn twee massagevormen de neurologische westerse manier, dan wordt er enige druk uitgeoefend op de zones en de energetisch manier die gaat volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze, deze werk zeer zacht op de meridianen en er wordt behandeld via de elementenleer.

Bij het intakegesprek breng ik in kaart wat uw hoofdklacht is, en werken we de subklachten uit. Na deze intake krijgt u een ontspanningsmassage zodat we aan elkaar kunnen wennen. Bij de tweede behandeling zal ik een analytische massage geven om te kijken waar er blokkades zitten op de voet, zodat ik een totaalbeeld kan maken. Naar aanleiding van de eerste twee behandelingen zal ik een behandelplan voor u maken, om gericht volgens de Chinese en Westerse geneeskunde te behandelen.

De massages worden als zeer ontspannen ervaren. Vooral de energetische Chinese massages.

De massages geven niet alleen lichamelijk verbetering maar ook ervaart men, dat ze meer bij zichzelf komen. De balans in het leven komt weer terug.

Iedereen heeft een speciale binding met een specifieke geur. Als je iets geroken hebt op een fijne dag, zal die geur altijd fijne gevoelens oproepen. De geur is dus gekoppeld aan een herinnering. Deze herinnering heeft dus een bepaalde emotie (lading).

Geur en herinneringen worden in onze hersenen gezamenlijk opgeslagen. Dit gedeelte wordt het limbische systeem genoemd. Dit systeem beïnvloedt de gemoedstoestand door middel van hormonen. De neus staat in direct contact met dit limbisch systeem.

Een goede aromatherapeut zal een persoonlijke evenwichtige olie voor u samenstellen. Voor zowel uitwendig en/of inwendig gebruik. Er wordt gekeken naar de klacht, naar uw persoonlijkheid, de contra indicaties, balans tussen yin en yang oliën, welke oliën bij elkaar passen en de evaporisatiewaarde van een olie.

Als de klacht te maken heeft met de organen. Ik vul capsules met de ethische olie. Bij inname steeds opletten:

  • Enkel op advies van een aromatherapeut of natuurarts;
  • Dat je zeker bent van de kwaliteit van de etherische oliën;
  • Dat je zeker bent van het chemotype;
  • Dat je de dosering respecteert.

Via de neus komt de geur via de geurzenuw in het limbisch systeem, daar wordt de informatie omgezet in het aansturen van de hormonen, en deze veranderen de gemoedstoestand. U zult deze uitspraken vast herkennen: zwaar op de maag liggen (moeilijk te verwerken) je gal spuwen, iets op je lever hebben, (boosheid/lever) in je broek piesen van angst (nieren/angst), iemands hart breken (liefde/hart) iets onverteerbaar vinden (verwerking/darmen). Het is bekend dat gemoedstoestanden hun weerslag hebben op de organen. Etherische oliën hebben hun eigen specifieke trillingen en werken op het onderbewuste van de mens, en beïnvloeden de gemoedstoestand. Via ethische oliën kunnen we ons hele organisme, onze ademhaling, onze algemene spanningstoestand, ons gevoel en ons geestelijk vermogen veranderen en reguleren.